Traže isplatu duga i prijete uklanjanjem zaštitne ograde i mreže

Image

Zenièka firma "Orbis", koja je projektirala i postavila zaštitnu ogradu i mre¾u oko terena na stadionu Bilino polje, namjerava u ponedjeljak, dva dana uoèi revanš utakmice bara¾a s Portugalom, zapoèeti demonta¾u i uklanjanje ograde i mre¾e jer od Nogometnog saveza BiH veæ osam mjeseci potra¾uje skoro 20.000 KM za taj posao.

– Osam mjeseci molimo i kumimo, tra¾imo, pišemo i prijetimo za svojih 20.950 KM. Još 9. oktobra sam zaprijetio da æu skinuti ogradu. NSBiH se uporno oglušuje o moja upozorenja – kazao nam je juèer vlasnik "Orbisa" Midhat Ibrahimagiæ.

Predsjednik NSBiH Sulejman Èolakoviæ je, vidno iznerviran pitanjem, kazao da "ima puno preèih stvari nego što je neka ograda dan pred polazak u Portugal".

– Kazao sam im da Nogometni savez ne mo¾e platiti jer Zenièko-dobojski kanton nije uplatio obeæanih 10.000 KM, a Opæina 30.000. Uostalom, "Orbis" je sklopio ugovor sa Èelikom, a ne sa nama. Mi imamo odnos sa Èelikom, oni sa "Orbisom" – rekao je Èolakoviæ.

Direktor Èelika Zaim Mujezinoviæ ga je, meðutim, demantirao:

– Èelik je dogovorio postavljanje ograde prema nalogu Nogometnog saveza, kojem je ispostavljena faktura. Nije istina da Zenièko-dobojski kanton nije uplatio 10.000 KM. Novac je u dvije rate uplaæen još u maju i junu, direktno Savezu, i trebao je biti uplaæen "Orbisu" – kazao nam je Mujezinoviæ, a u Vladi ZDK potvrðeno nam je da je uplata izvršena.

Novac do firme ipak nikada nije došao, a na upit šta æe se dogoditi ako "Orbis" ipak poène uklanjati ogradu, Èolakoviæ nam je kazao:

– Samo nek' pokušaju, ima policija, pa æemo vidjeti hoæe li im dozvoliti.

avaz.ba