FK Slavija iskoristila djecu?

Image 

Prolazak treceg pretkola UEFA kupa FK Slavije ostao je u sjeni onoga sto se desilo na tribinama stadiona Asim Ferhatovic Hase.

Obzirom da stadion FK Slavije ne zadovoljava uslove za igranje medjunarodnih utakmica, omoguceno im je da svoje utakmice igraju na stadionu Asim Ferhatovic Hase u Sarajevu.

Svoju "zahvalnost"  Uprava FK Slavija je iskazala adekvatnom "koreografijom" u ciju svrhu su iskoristena, ni manje ni vise nego djeca.  Naime, djecaci obuceni u desove FK Slavija su po ocito unaprijed osmisljenom scenariju, na praznom dijelu jedne tribine,  svojim tijelima formirala krst.

Da li je na ovaj nacin Uprava FK Slavije zeljela iskazati zahvalnost Gradu Sarajevo na ustupanju stadiona Asim Ferhatovic Hase za njihove potrebe?

Zar ne bi trebalo da uprave sportskih klubova budu primjeri dobre prakse u borbi protiv diskriminacije, nacionalzma i ksenofobije, i da svojim radom, pogotovo sa djecom, uticu na promoviranju ovih vrijednosti?
 
Uprava FK Slavija je na ovaj nacin pokazala u kojem smijeru i na koji nacin oni edukuju i, sto je jos poraznije,  manipuliraju djecu u svom sportskom kolektivu.

Za ovakav incident sigurno su predvidjena drakonske kazne,  ali obzirom na nerad  N/F Saveza BiH ne vjerujemo da ce FK Slavija biti kaznjena. Cak stavise sigurni smo da ce ovo tretirati kao mali incident koji nije vrijedan pomena.

Ipak, nadamo se da nece izostati reakcija FIFA-e i UEFA-e..

BHFpress