Ćiro objavio spiskove

Image

Miroslav Æiro Bla¾eviæ, selektor fudbalske A reprezentacije BiH objavio je danas spisak igraèa za predstojeæe prijateljske utakmice našeg nacionalnog tima sa Uzbekistanom, selekcijom novinara i Omanom.

U meèu kojeg æe naši odigrati u Tešketu 1. juna sa Uzbekistanom, Bla¾eviæ æe raèunati na sljedeæe fudbalere: Nemanja Supiæ, Adis Nurkoviæ – golmani, Emir Spahiæ, Boris Pand¾a, Velibor Vasiliæ, Bojan Regoje, Dario Damjanoviæ, Miralem Pjaniæ, Admir Vladaviæ, Sanel Jahiæ, Semir Štiliæ, Vlastimir Jovanoviæ, Velibor Ðuriæ, Ermin Zec, Saša Kajkut, Alen Škoro i Admir Rašèiæ.

Okupit æemo se 29. maja u hotelu „Hercegovina“ na Ilid¾i. Potom putujemo u Uzbekistan, gdje æu oprobati igraèe koji bi mogli ubuduæe konkurirati za A tim. Dobit æe priliku da se doka¾u. U svakom sluèaju u Uzbekistan neæemo iæi na izlet. Igrat æemo kao u svakoj utakmici na rezultat, na pobjedu“, istakao je Bla¾eviæ za SportSport.ba.

Selektor je naglasio kao æe se reprezentaciji 3. juna u Sarajevu, po povratku ekipe iz Uzbekistana, prikljuèiti naši „top“ fudbaleri. Za susrete protiv selekcije novinara 5. juna od 20:15 sati na stadionu "Grbavica" i Omana èetiri dana kasnije u francuskom Caenu timu æe dodati još 11 igraèa.

To su golman Kenan Hasagiæ, te Zvjezdan Misimoviæ, Marko Topiæ, Samir Muratoviæ, Zlatan Muslimoviæ, Safet Nadareviæ, Edin D¾eko, Senijad Ibrièiæ, Elvir Rahimiæ, D¾emal Berberoviæ i Sejad Salihoviæ.
„U ovom sastavu razbit æemo vas“, našalio se Bla¾eviæ aludirajuæi na utakmica sa selekcijom novinara, te naglasio:

Oni koji æe doka¾u u Uzbekistanu konkuriraæe i za meèeve sa vama i Omanom. Smatram da æe nam predstojeæe utakmice odlièno doæi kako bi ojaèali konkurenciju u timu, ali i dodatno se uigrali pred odluèujuæe dvoboje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a koje nas èekaju od devetog mjeseca. Jaki i u dobroj atmosferi nastavljamo graditi put ka Ju¾noafrièkoj Republici.

sportsport.ba