ŠOKANTNE INFORMACIJE o osobama koje su na visokim funkcijama u BH Odbojkaškom Savezu

Image Na nasu adresu stigao je email vezano za mafiju koja sjedi u odbojkaskom savezu BiH, mail prenosimo u cjelosti.
 
Clan Upravnog odbora Odbojkaskog saveza RS je Goran Saric (poznat i pod nadimkom Sara). On je u ratu bio komandant Specijalne jedinice MUP-a RS koja je ucestvovala u genocidu u Srebrenici, a njegovo ime se vezuje i za ratne zlocine u okolini Bijeljine. Nekakvim cudom nije (sto ne znaci da nece biti) nikada optuzen za ratne zlocine iako je njegova komandna odgovornost velika, a osudjeni su i oni sto su mu bili nadredjeni i podredjeni Za ratne zasluge Goran Saric (policijski general) je licno od Radovana Karadzica dobio Orden Nemanjica
(pogledajete link http://bs.wikipedia.org/wiki/Orden_Nemanji%C4%87a )

Clan Takmicarske komisije Odbojkaskog saveza BiH je Mendeljev Djuric (poznat i pod nadimkom Mane). On je bio aktivno ukljucen u genocid u Srebrenici, a licno je bio i u Potocarima gdje je jedinica MUP-a RS, kojom je komandovao, trebala obezbjedjivati da zarobljenim muskarcima ne zafali dlaka sa glave. Na Internetu se mogu pronaci njegova svjedocenja iz Haaga po kojima ispada da se nista nikom nije desilo i da je njegova jedinica maltene bila "andjeo cuvar".

Uostalom pogledajte sljedece linkove i prosudite i sami:

http://www.sense-agency.com/ba/stream.php?sta=3&pid=9591&kat=6

http://www.un.org/icty/transe60/031021ED.htm

http://www.sense-agency.com/en/stream.php?sta=3&pid=10196&kat=3

Muskarcima koje su Manetovi podredjeni izdvojili u tzv. Bijelu kucu, zaista vise nikad nisu zatrebale licne karte i pasosi.

Likovi poput Sarica i Djurica su ocito sasvim prihvatljivi za Milutina Popovica, Aliju Fatica, Zivka Budimira i ostale koji "vedre i oblace" BH odbojkom. Za razliku od njih obrazovani i posteni ljudi ocito nisu.

Zato nam i jeste ovakvo stanje u BH odbojci iako zasigurno imamo potencijala, igraca i kadrova koji bi u veoma kratkom periodu doveli nasu odbojku u Evropski i Svjetski.
 
E.M./ BHF Press