Neko protiv Engleza a neko protiv portira

ImageSvi jedva cekamo da utakmica protiv Rijeke prodje i da vise prestanemo o tome misliti. Svaki pravi ljubitelj fudbala i ove nase napacene zemlje sasvim sigurno je fasovao cir od nerviranja posljednjih dana. Zasto? Posljednji trening nasa reprezentacija je imala…u hodniku hotela u kojem se nalaze, obzirom da vremenski uslovi nisu dozvoljavali izlazak vani.

Nervira nas to sto najjaca ekipa iz nase grupe, Spanija, pripemnu utakmicu igra protiv Engleske. A mi protiv FK Rijeka.

Nervira nas i to sto nasi direktni konkurenti za drugo mjesto u grupi, Turska, pripremnu utakmicu igra protiv Obale Slonovace. A mi protiv FK Rijeka.

Nije lako kad shvatite da se Belgijanci na stadionu u Genku (gdje cemo i mi gostovati) uigravaju protiv Slovenije. A mi protiv FK Rijeka.

Da je FK Rijeka "respektabilan" i "mjerodavan" protivnik za uigravanja mislite da bi Slaven Bilic svoje igrace dzaba vodio na pripremnu utakmicu protiv Rumunije? Ali mi smo ga haman zajebali, "uzeli" smo mu FK Rijeku ispred nosa pa su oni morali na noge "tek" 17-oplasiranoj reprezentaciji na svijetu.
Crnjak veci da bude, Srbija u 2 dana igra 2 pripremne utakmice. A mi samo jednu. Protiv FK Rijeka.

Koliko je ova utakmica bezvezna pokazuje i cinjenica da je pola pozvanih zatrazilo "postedu" obzirom da svi smatraju da je ova tragi-komicna priprema protiv FK Rijeka puko ispunjavanje formalnosti pod motom "samo nek' se igra".
Koliki ce to biti blam vjerovatno ukazuje i podatak da nece biti ni TV, ni radio prenosa ovog susreta. Covjece, cak nas nema ni na stranici livescore.net, koja inace daje sve moguce i nemoguce rezultate, cak i 4.hokejaske lige u Etiopiji…bruka.

I tako, svanuce i 12.Februar, famozna utakmica protiv FK Rijeka ce biti stvar proslosti, Ciro ce u toj provjeri pronaci "rjesenje" za odbranu protiv mladih Belgijanaca. A ljubiteljima fudbala u BiH preostaje samo da naredna 44 dana zive u nadi da je mec protiv FK Rijeka otkrio novu zvijezdu, novi stub odbrane, novog Sasu Papca…jasta.

BHF Press