EKSKLUZIVNO: Razlozi zbog kojih je BiH reprezentacija bez pripremne utakmice(SportFive)!!!!

ImagePosto smo sve i svasta u zadnjih par dana culi od celnika N/F S BiH od kojih bas nista znacajno kao i po obicaju ne dolazi , odlucili smo se malo baciti na istrazivanje ko je i sta agencija SportFive koja je  navodno zaduzena da za BiH reprezentaciju trazi protivnike za prijateljske utakmice.

Svima je poznato da u zadnje vrijeme nije nadjen protivnik za predstojeci FIFA  termin pred ovako vaznu kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije u Genk-u! Naime, par puta smo mogli cuti kako je upravo firma SportFive zaduzena za trazenje protivnika.

Telefonski smo kontaktirali ovu firmu i moramo odmah istaci da su bili pomalo iznenadjeni, jer smo se prestavili kao novinari! Tacno smo objasnili o cemu se radi, jer smo se javili ispostavi ove firme u Njemackoj (inace centrala ove firme je u Francuskoj).

Razgovarali smo sa gospodinom Rotherom. Pitali smo menagment ove firme da li je istina da je SportFive zaduzen, kao menadzerska kuca, za NF S BiH. Dobili smo potvrdan odgovor i receno nam je da je njihova kompanija zaduzena za TV prava. Gospodin Rother nije zelio ulaziti u detaljniji razgovor, ali je rekao da je normalno da njihova kompanija pravi ugovore za nacionalnu selekciju, drzavnu nogometnu ligu I drzavni kup. To znaci da firma SportFive itekako ima dosta toga reci kada su u pitanju prijateljske utakmice. Ova firma dobija dio svog kolaca od TV prenosa. SportFive ima pravo dati negativan odgovor kada je u pitanju neki protivnik,  jer svima je poznato da upravo zbog igraca poput Ibisevica, Salihovica, Misimovica ili Dzeke cijena TV Prenosa raste. Zbog toga i dolazi do problema da bas i niko nece sa nama da igra, jer nismo atraktivna reprezentacija. Dakle onaj ko je u ime N/F S BiH potpisao ovaj ugovor uradio je to potpuno amaterski, a o cijenama ovog ugovora ni dan danas niko nista nezna niti zeli BILO STA RECI. Ono sto je sigurno: one su previse skupe za nasu selekciju.

Tacno je da SportFive trazi protivnike, ali upravo zbog cijene I reklama nije postignut dogovor. Ono sto nas je zacudilo je to da ova firma navodno ima i prava na Premier ligu nase drzave. Ovo nije provjereno, ali nas ne bi zacudilo da su gospoda i ovdje inkasirala bez pitanja klubova koji nemaju ligasku udrugu. Pitali smo gospodina Rothera da li je stvarno moguce da firma SportFive ima prava i na Premijer ligu, ali dobili smo odgovor da bi po njihovom "normalnom procesu"  to trebalo da bude u jednom paketu (nacionalna selekcija, liga, kup itd.)?!  On je istakao da nije bas siguran, ali nas je uputio na njihov web portal gdje stoji da je ova ista firma postigla dogovor na TV prava sa fudbalskim savezom Islanda, tacnije na njihovu ligu, kup, musku i zensku drzavnu selekciju. O Bosni i Hercegovini nismo nasli NISTA. Kao sto znate Islandzani i nisu bas nesto u svijetu fudbalu, pa prema tome ovo pitanje i dalje ostaje otvoreno, gdje se mozda moze desiti da se u slijedecim mjesecima sazna da je Premijer liga dobila sponzora o TV pravima, a o kojem kompletna liga nezna nista niti je obavjestena. Ovo bi bio jos jedna od skandala., a bilo bi jos cudnije jer znamo na kakvom je trenutno nivou fudbal u Bosni I Hercegovini. Upravo ovo bi mogao biti razlog zbog kojeg celnici Saveza kriju ugovore i zbog kojeg cesto brzo mjenjaju temu. Mnogi ce reci da je to nemoguce, ali sjetite se ko u savezu sjedi i bice vam jasno da je, nazalost, sve moguce i da nas ne moze nista iznenaditi.

 

Eto pokusali smo vam ukratko objasniti nas razgovor sa menadzerskom kompanijom SportFive koja je zaduzena za potraznju protivnika u svim prijateljskim utakmicama nase selekcije.

P.S 1: Treba napomenuti da je objavljen spisak igraca za utakmicu sa N.N protivnikom sto je sramotno i jadno jer se po ko zna koji put dokazuje da su u nasem Savezu lopovi, neznalice i kriminalci.

P.S. 2: Vec ranije smo pisali da ce najvjerovatnije nasa selekcija imati pripremnu utakmicu protiv selekcije novinara pojacana sa turbo-folk pjevacima na travnjaku ispred hotela „Hercegovina" na Ilidzi. Izgleda da ce stvarno tako i biti.

BHF Press