Nogometni Savez BiH našao protivnika za prijateljsku utakmicu?

ImageOvih dana svjedoci smo dobro poznatih zavlacenja, odugovlacenja, ispitivanja pulsa javnosti i svih ostalih zakulisnih radnji iz kuhinje kriminalnog Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH. Ovaj put radi se o dogovaranju prijateljske utakmice nase reprezentacije u Februarskom terminu. Naime, poznato je svima da su do nam sada otkazali Urugvajci, a posljednje vijesti kazu da ni reprezentacija Egipta nece da igra sa nama. Uz pomoc poslusnjih medija, bolje reci novinara, ovakve informacije se plasiraju u javnost da bi se prosjecno informisanom gradjaninu u BiH isprao mozak i da bi se predstavila toboznja angazovanost djelatnika saveza na pronalasku protivnika za ovu znacajnu pripremnu utakmicu. Ono sto javnost ne zna jeste cinjenica da je kriminalna elita iz Saveza vec odavno pronasla protivnika nase reprezentacije za posljednju provjeru prije meca sa Belgijancima. Ceka se samo pogodan trenutak kada ce to njihovi novinari objaviti bh. javnosti. Znaci, cijela ova medijska pompa sa zakazivanjima otkazivanjima utakmica sa reprezentacijama Urugvaja i  Egipta bila je samo dobro osmisljena farsa u kojoj se vec unaprijed znao ishod. Bolje receno, kriminalni lobi je na dobro poznati nacin radi da pomenute reprezentacije odbiju odigravanja susreta sa BiH. U prilog tome idu i tvrdnje nebuloznih uslova koje su  celnici naseg saveza postavili ovim selekcijama, a sve u cilju dobijanja negativnog odgovora.

Znaci, zvanicno vas obavjestavamo da je vec dogovoren susret reprezentacije BiH sa reprezentacijom jedne „egzoticne“ zemlje od kojeg ce pojedinci imati dosta dobru zaradu i pokrivena dugovanja napravljena u ionako praznoj kasi saveza.

Ovaj puta nema Mehe Kodre da se suprotstavi kriminalcima i da brani cast i obraz bh. fudbala. Oni sad imaju Miroslava Ciru Blazevica koji ce objerucki prihvatiti sve njihove dogovore, samo ako ce on biti u centru paznje.

Zato, dragi gradjani Bosne i Hercegovine. Pripremite se da u naredim danima budete svjedoci jos jednog u nizu skandala. I nemojte se cuditi „odgovoru“ sa tribina jer vi (javnost) mozda cete citati i pognute glave prihvatati ovakve stvari, ali

MI NECEMO!!!

BiH do groba

BHF Press

Image