Pare, pare i samo pare…

ImageKao sto smo i ocekivali, utakmica izmedju reprezentacije BiH i Urugvaja nece biti odigrana u Februarskom terminu. Naravo, razlog su PARE!!!

Naime, N/F S BiH je u tolikim govnima da su smatrali kako je ovo dobra sansa da namaknu novce koje su na razno-razne nacine oprali, pokralik protracili. Mislila gospoda da su Urugvajci „sisali veslo“ i da ce platiti sve troskove za ovu tekmu. Mnogi u Savezu su isli tako daleko da su vec pohotno trljali dlanove.  Ali, avaj. To im nije poslo za rukom, jer se ispostavilo da upravo Urugvajci ocekuju da se njihovom timu podmire svi troskovi.

Dakle, mec je propao. Nasa reprezentacija po ko zna koji puta nema ugovorenu tekmu za ove slobodne termine upravo zahvaljujuci kriminalcima i nesposobnjakovicima iz Saveza. Ovo je u jednu ruku i “noz u ledja” nacionalnom timu, jer prijateljska tekma je trebala biti i test za jednu od najvaznijih kvalifikacijskih utakmica koju ce nas tim igrati u Belgiji u Martu ove godine.

Takodje, ne trebamo ni napominjati da je u svim ozbiljnim i profesionalnim fudbalskim savezima  u Evropi i svijetu raspored svih utakmica, pa i prijateljskih, unaprijed ugovoren za 10tak mjeseci.

Dok ovi supci sjede tamo gdje bi trebali sjediti istaknuti profesionalci, proslavljani fudbaleri, osobe sa karizmom prepoznatljive u svjetskim fudbalskim okvirima, nama ce se desavati ovakvi i slicno slucajevi. Da podsjetimo da su samo u protekloj godini dogovorene pa odgodjene tekme sa Iranom i Japanom. Ovu drugu su “strucnjaici“ iz saveza ugovarili  izvan FIFA termina?! 

Bez ikakvih taktickih i igrackih priprema ici ce se u Genk na megdan Belgiji koja  ce,  da napomenemo, igrati u Februaru protiv Slovenije. Sta mozemo da ocekujemo od reprezentacije koja ce ostati bez ovog veoma vaznog probnog meca? Blago receno NISTA.

Zahvaljujuci nesposobnjakovicima i kriminalcima mali su izgledi da se nadje neki protivnik za Februar, jer cak i “male” reprezentacije poput Luksemburga i Lihtenstajna imaju ugovorene termine. Mozda da pokusamo ugovoriti tekmu protiv Cherchenije?

Al' ko zna? Mozda se ponovo otvori opcija za Iran. Onaj isti Iran zbog kojeg je Meho Kodro dobio otkaz. Pojedinci u Savezu  su insistirali na odigravanju ovog meca ocito jer su imali dobru, LICNU, racunicu. Naime, poznato je da Iranski savez usluge isplacuje u kesu, tacnije pare se donose u vreci (sjecate se da su ovo potvrdili Bolic i Salihamidzic ).

U isto vrijeme Ciro ne reaguje na ove stvari. Nije decidan kao Meho Kodro i sigurno da mu nije ni stalo da se konfrontira sa kriminalcima u savezu. Ciro provodi vrijeme gostujuci u „reality show“ emisijama, putuje po kojekakvim turnirima i prija mu laskanje da ga sve zene vole. Bas nas interesuje na koji nacin ce selektor, uz ovakav savez, isprobati nove stopere, veznjake,  napadace, golmane, a koje najavljuje vec danima? Vjerovatno ce na livadi ispred hotela “Hercegovina” na Ilidzi igrati mec protiv selekcije novinara (naravno-poslusnih i odanih njegovim liku i djelu) ili folk pjevaca  (koji ponekad na uvce zapjevaju i zasviraju selektoru).

Blago nama sa ovakvim ljudima…..

BHF Press