Demirović: Bez respekta protiv Danaca

ImageSelektor rukometne reprezentacije BiH Halid Demiroviæ rekao je da æe stalno mijenjati sastav u svim utakmicama predstojeæeg turnira u Danaskoj.

Svi æe dobiti šansu da igraju. U ovom trenutku svi naši igraèi nisu u najboljoj formi što je razumljivo jer su imali pauzu. Predstojeæi dueli æe im biti prvi u ovoj godini. Što se tièe rivala, oni tempiraju formu za SP. Moguæe je da su malo i umorni. Mo¾da æemo èak u ovoj prvoj utakmici turnira u kojoj æemo igrati protiv Danske biti u maloj prednosti. Vrlo je va¾no da naši igraèi vjeruju u sebe i da nemaju velikog respekta prema Dancima.

Podsjeæam, pred prošlo Evropsko prvenstvo, naša reprezentacija je odigrala neriješeno sa Dancima u Tunisu i to nakon što smo osam minuta prije kraja vodili sa èetiri gola razlike. Odigrali smo taj meè sa svega 10 igraèa. Dvojica su imali povrede, prisjetio
se selektor Halid Demiroviæ, koji je još i izrazio ¾aljenje što æe zbog povreda nastup na turniru u Danskoj morati propustiti Adnan Jaškiæ, Damir Doborac, Bojan Skoko, te Enid Tahiroviæ zbog neodlo¾nih privatnih obaveza.

Nemamo rezultatskog pritiska. Ovaj turnir je prilika da se naši igraèi doka¾u kroz duele sa najjaèim evropskim reprezentacijama. Kada je u pitanju meè sa Dancima, smatram da æemo odigrati dobru utakmicu u kojoj æemo imati i veliku podršku naših navijaèa koji ¾ive u Danskoj, rekao je Halid Demiroviæ za Osloboðenje.

sportin.ba