Munibe ne prdi – usraces se…

ImageNismo nikako mogli, a da ne damo komentar na izjavu Muniba Usanovica. Naime, doticni kriminalac i osoba sumnjivog morala je na novogodisnjoj sjednici N / F Saveza BiH  kao i obicno, bacao prasinu u oci i, medju brojnim  izvalama, pomenuo da su oni ( F/N S BiH) u minusu iskljucivo radi navijaca!!!???

U vrijeme kada ga sa svih strana optuzuju i bombarduju pitanjima  zasto i gdje su nestale pare iz budzeta saveza, Munib je pokusao da se odbrani najbizarnijim  odgovorom –navijaci su krivi! Munib je naveo da su navijaci navodno prouzrokovali minus od 500 000 km, za koje su navodno krivi navijaci, ali je cifra zbog koje su u minusu daleko, daleko veca…

Nije Munib objasnio kako i zbog cega  fali preko 2,5 miliona maraka u budzetu? Kako to onda da se nikada nije saznalo kako je i na koji nacin ukradena blagajna iz Saveza i tko ju je ukrao (bolje receno po cijem nalogu je iznesena). Da li su za ove stvari kao i i za sporne ugovore a Adidasom i TV kucama krivi navijaci?

Kako se desilo da papirologija u Savezu uopste ne stima i da se drzavi porez od 2001 godine nikako nije placao? Garant su i ovdje navijaci krivi ?

Kako to da ste krali pare od premija namijenjenim igracima po raznim turnirima u Aziji, gdje se za igrace isplacivalo po 2-3 racuna sa razlicitim ciframa  (naravno bez njihovog znanja). To su vam garant navijaci uradili?

Jedan od najvecih kriminala je da ste krali pare od djece. Naime, sve novcane pomoci UEFE i FIFE nisu stigle za rad omladinskih selekcija? Da ih nisu navijaci stavili u svoje dzepove?

Takodje, zna se da je zgrada Saveza napravljena od novaca dobivenih od FIFA-e i nije istina da ste vi sami financirali izgradnju ove zgrade. Vrlo interesantno bi bilo da javnosti objasnite kako ste i na cije racune preusmjeravli ove novce? Nisu valjda opet navijaci krivi?

Ukoliko vam i dalje fale novci, mozda je najbolje da upitate konobare po restoranima u Sarajevu i Ilidzi, jer je odavno poznato da sve sto Munib pojede, popije i pocasti ide na racun Saveza. Zasigurno je da samo tu fali oko 100 000 konvertibilnih maraka koje racunovodja Munib nije naveo.

Image

Nas,  interesuje i na ciji racun je u Spaniju i Istambul putovala Lejla Mehinovic i kakav je njena uloga u Savezu?

Nas interesuje kako to da ste vi od jendog bezveznog prijeratnog fotografa dosli do trenutne pozicije i na koji nacin?

Ipak, ocito je da ste u govnima  do guse. Definitivno vise necete biti generalni sekretar, ali cete se i dalje pojavljivati po Sudovima i to na optuzenickoj klupi. Znamo mi da vi niste jedini koji bi trebali biti optuzeni. Ima tu osoba sa kojima ste zajedno radili mutne poslove i koji se boje da ne «progovorite». Naravno, fali tu i Ahmet Pasalic koji se ispario u Englesku i vas ostavio na cjedilu da odgovarate zajedno sa Miodragom Kuresom.

Pravda jeste spora, ali uvijek pobjedjuje.

Sto se tice optuzbi na racun navijaca vi svi ste zasluzili mnogo, mnogo  gori «tretman».

Prema tome psssssssssst i ne uzimajte nas u usta.

BiH do groba

BHF Press