Formira se vaterpolo reprezentacija BiH

Vaterpolo se sutra i definitivno vraća u Bosnu i Hercegovinu! Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu od 18 sati, simbolično, poslije 18 godina odigrat će se prva vaterpolo utakmica izmeðu dva kluba iz naše zemlje.

Vaterpolo klub Sarajevo ugostiæe Jadran iz Neuma, a nakon utakmice predstavnici timova razgovarat će i o formiranju Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine. Prema posljednjim informacijama, uskoro će biti osnovani i klubovi u Mostaru, Banja Luci i Brčkom koji bi, uz Sarajevo, Bosnu i Jadran, trebali činiti ligu BiH, ali oformili Savez.

“Jadran je poslije rata u BiH jedini klub iz naše zemlje koji se posljednjih godina takmičio. Zbog nepostojanja bh. lige, uz odobrenje Olimpijskog komiteta BiH, takmičimo se u Drugoj ligi Hrvatske. Ipak, tzv. „oživljavanje“ vaterpola u Bosni i Hercegovini od velikog je značaja za sve nas u ovom sportu. Kada budemo imali svoju ligu i Savez, vaterpolo će doživjeti ekspanziju u BiH. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme moći napraviti i solidnu reprezentaciju koja bi zemlju mogla uspješno predstavljati na meðunarodnim takmičenjima“, rekao je Dražen Adžić, trener koji će u sutrašnjoj utakmici Neumljane predvoditi u Sarajevu.

sportsport.ba