BAJIĆ: ‘BIH – NE, RS – DA!’

ImageFudbalski reprezentativac BiH, Branimir Bajiæ koji nastupa u njemaèkom drugoligašu Koblenzu, najavio je oproštaj od dresa sa dr¾avnim grbom BiH i to kako je naveo u srbijanskim medijima zbog selektora Miroslava Æire Bla¾eviæa.  

Štoper našeg nacionalnog tima, istakao je da je ovu odluku saopštio i struènom štabu našeg tima.

“Poslije susreta sa Bugarskom rekao sam struènom štabu da više ne mogu da igram za reprezentaciju BiH. Odluèio sam da se povuèem, jer ne pripadam tom miljeu. Nekada je atmosfera bila bolja“, izjavio je Bajiæ za „Sportski ¾urnal“.

Bajiæ je naglasio da mu ne smeta samo to što ga Bla¾eviæ ne stavlja u prvu postavu.

“Pojedini novinari dovode fudbalere u reprezentaciju i selektoru Bla¾eviæu sastavljaju tim. Uvijek sam bio na raspolaganju reprezentaciji, meðutim, to danas niko ne cijeni. Uvidjeo sam da takav naèin rada nije za mene i zato sam se opredijelio da ubuduæe igram samo klupski fudbal. ®elja mi je da zaigram u Bundesligi“, rekao je Bajiæ, dodavši da je sprema zaigrati za selekciju Republike Srpske:

“RS na mene uvijek mo¾e da raèuna. Imam ¾elju da ponovo zaigram u dresu Srpske posle toliko godina. Ipak, daleko je 19. decembar (datum prijateljskog meè izmeðu selekcije RS i mlade reprezentacije Srbije, nap.a). To je dobra stvar za sve fudbalere, prije svega one koji nemaju mnogo prilika da se doka¾u na meðunarodnoj sceni. Nadam se da æe ovakvih utakmica biti što više, a ja æu se potruditi da doðem u Banjaluku i zaigram za Srpsku. Nadam se da neæe biti administrativnih smetnji, jer sam roðen u Bijeljini i pripadam reprezentaciji koja tra¾i mjesto pod fudbalskim nebom.“

Oèito da je Bajiæ zaboravio koliko mu je reprezentacija BiH pomogla u klupskoj karijeri. Ne tako davno, u vrijeme kada nije bio u prvom planu beogradskog Partizana, Bajiæ je redovno preko menad¾erskih šema pronalazio mjesto u poèetnoj postavi našeg nacionalnog tima.

O njegovoj profesionalnosti najbolje svjedoèi podatak da nije ¾elio igrati posljednji meè kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemaèkoj protiv Srbije u Beogradu, obrazla¾uæi to èinjenicom da je dobio proliv!? Vjerovatno je pozadina njegovog neigranja na Marakani bila nešto drugo, ali njemu na èast! 

sportsport.ba