Žalba NSBiH FIFI/UEFI farsa i obmana

Sasa Papac najnormalnije odigrao utakmicu za Glasgow Rangers

ImageI dok se bosansko-hercegovacka javnost polako "hladi" od euforije nastale rekordnom pobjedom nogometne reprezentacije nad Estonijom, NSBiH po obicaju lozi, laze i obmanjuje. Odlucni i sasvim uvjereni u ispravnost svoje odluke zaposlenici NSBiH porucili su naciji da se "nezgodni" i buntovni Sasa Papac zasigurno nalazi pred suspenzijom, te da je to de facto gotova stvar. Ovaj vrsni bek nase reprezentacije i skotskog Rangersa preko zvanicnih kanala i organa evropske kuce nogometa tako je trebao biti kaznjen za svoju neposlusnost. Sa druge strane NSBiH je tim cinom trebao pokazati profesionalnost i dostojnost u provodjenju svojih odluka. O ovom prvom nije bilo ni govora. Cinjenica je samo jedna, kao sto je jedna i ocjena o "profesionalnosti i dostojnosti" NSBiH.

Sta kaze cinjenica?

Ona kaze da je Sasa Papac odigrao 90 minuta (crveni karton u 90.min) u pobjedi Rangersa nad Kilmarnockom (2-1) u subotu 13. septembra u Glasgowu. Od kazne i suspenzije nema, niti je bilo traga i glasa, sto je i zvanicno potvrdjeno iz Glasgow Rangersa da klub nije dobio nikakvo zvanicno saopstenje FIFA/UEFA o suspenziji.

A sta kaze ocjena o "profesionalnosti i dostojnosti" NSBiH?

Nista. Veliko NISTA, sto je od prvog dana price o NSBiH vrijedilo kao konstanta. Treba samo uzeti jos jednu veliku kasiku masla, zaciniti ciniju i nahraniti narod i sportsku javnost u Bosni i Hercegovini jos jednom splacinom.

 BHF Press