Danas se okuplja nogometna selekcija BiH

ImageÆirina najveæa briga ko æe zaustaviti Torresa i Villu

Reprezentativci BiH danas bi se trebali okupiti u hotelu Hercegovina èime bi zapoèele pripreme za kvalifikacione susrete protiv Španije i Estonije. Selektor Miroslav Æiro Bla¾eviæ na spisak kandidata uvrstio je 25 igraèa, ali u meðuvremenu su mu otkazala trojica.

Saša Papac još jednom je pokazao karakter i ne ¾eli doæi na okupljanje, èime je postao jedini igraè od potpisnika famoznog pisma, koji je istrajao u bojkotu. Lijevi boèni Glasgowa u izjavama za medije poruèio je kako on nema ništa protiv Bla¾eviæa, veæ protiv èelnika Saveza, pa ga apsolutno podr¾avamo, s obzirom na to da bi bilo licimjerno davati izjave protiv Dominkoviæa i kompanije, a potom se rukovati s njima po dolasku.

Æiri su za meè protiv Španije otkazali i Ivica Grliæ, koji se još poèetkom godine i zvanièno oprostio od reprezentacije poslavši svim redakcijama pismo, ali se njegovo ime ipak našlo na spisku, a zbog operacije neæe biti ni Emira Spahiæa, pa je selektor Bla¾eviæ tako ostao deficitaran na poziciji stopera, što mu predstavlja zapravo najveæi problem, s obzirom na to da æe sa druge strane stajati Fernando Torres, te David Villa.

Preuzimanjem avionskih karata golman Kenan Hasagiæ potvrdio je svoj dolazak na okupljanje, èime je Æiro riješio brigu izmeðu stativa, ali problemi sa odbranom i dalje su prisutni, jer Bla¾eviæ na raspolaganju ima tek trojicu stopera – Radeljiæa, Nadareviæa i Jahiæa, koji mo¾e igrati na više pozicija. Desni bok je nakon Bugara sigurno rezervisan za Berberoviæa, a s obzirom da nema alternativa na lijevom æe biti Hrgoviæ.

U vezi je opšta gu¾va, s obzirom na to da Æiro ima veliki broj kvalitetnih rješenja, dok ga u napadu mo¾e radovati forma Vedada Ibiševiæa, koji je u tri odigrana kola postigao èetiri pogotka za Hoffenheim, a trenutno je i jedan od najboljih napadaèa Bundeslige. Za razliku od meèa protiv Bugarske, u konkurenciji su i Salihoviæ, zatim D¾eko, te Rahimiæ, što bi trebalo donijeti dodatnu širinu struènom štabu bh. selekcije.

Inaèe, danas se u hotelu Hercegovina oèekuju: Kenan Hasagiæ (Buyuksehir), Goran Brašniæ (Inter Zaprešiæ), Safet Nadareviæ (Eskisehirspor), D¾emal Berberoviæ (Litex Lovech), Ivan Radeljiæ (Cottbus), Elvir Rahimiæ (CSKA Moskva), Dario Damjanoviæ (Luch-Energia), Miralem Pjaniæ (Lyon), Zvjezdan Misimoviæ (Wolfsburg), Mirko Hrgoviæ (Dinamo), Senijad Ibrièiæ (Hajduk), Branislav Kruniæ (FC Moskva), Sanel Jahiæ (Aris), Sejad Salihoviæ (Hoffenheim), Zlatan Muslimoviæ (PAOK), Edin D¾eko (Wolfsburg), Vedad Ibiševiæ (Hoffenheim), Admir Vladaviæ (MŠK ®ilina), Mario Juriæ (Slaven Belupo), Said Huseinoviæ (Werder), Samir Muratoviæ (Sturm) i Semir Štiliæ (Lech Poznan).

oslobodjenje.ba