Cirkus Ciro: Samoubistvo iz zasjede?

Image  Novo okupljanje reprezentacije BiH i novi nepredvidljivi potezi Miroslava Cire Blazevica, covjeka o kojem svi znamo sve zahvaljujuci medijima koji se naprosto utrkuju ko ce vise prostora da mu ustupi. Zahvaljujuci novinarima, saznali smo i to da Ciro najvise voli sirnicu ili tikvenicu i da navija za Zrinjski, da ga je Ivica Grlic zajebao te nam je jasno dao do znanja da je Sasi Papcu mjesto tamo kroz sta je prosao prilikom dolaska na ovaj svijet, tacnije u pi..i materini..

Da se ne bi bavili previse Cirinim gafovima jer da bi svi stali, trebali bismo napisati knjigu, ovdje cemo se baviti taktickim zamislima "trenera svih trenera" kako ga nazvase pojedini novinari.

Pri prvom osvrtu na trupu vidimo da je Blazevic pozvao sve ukupno osam bekova, Nadarevica, Spahica, Jurica, Berberovica, Radeljica, Papca, Jahica i Hrgovica. Od ovih osamm vec su dvojica otpala, Papac i Hrgovic a dvojica su pod upitnikom, Spahic i Nadarevic. Znaci, moguca zadnja linija bi nam u subotu mogla izgledati ovako: Berberovic desno, Radeljic i Jahic u sredini a Juric bi mogao "krpiti" defitiranu lijevu stranu. Odbrana od koje ne drhti ni Estonija a kamoli evropski prvaci. 

Koje su alternative postojale sada kada vec nema Papca i Hrgovica? Nino Milenkovic je odigrao odlicnu partiju u dresu Panserraikosa za vikend, na gostujucem terenu u Solunu savladan je domaci Iraklis. Igrac kojem nije strano cuvanje igraca kalibra  Ville i Krkica, ima vec preko 20 nastupa za reprezentaciju i sigurno je da bi bio od koristi Cirinoj "lakoj konjici". Vule Trivunovic je jos jedan igrac koji je mogao i morao biti pozvan makar prije Jurica ako ne i prije nekih drugih. Vidic je u Zilini i iako ima problema sa adaptacijom u novom klubu, mogao bi doprinijeti iskustvom jer je kod Bake Sliskovica nakupio 10-ak nastupa. Bilo kako bilo, mislim da i Stewe Wonder vidi da je svaki od ove trojice bolja alternativa od decka iz Zvijezde iz Gradachca koji je dobio naknadni poziv. Ovim ne pokusavam manjiti fantastican ucinak pulena Ratka Ninkovica medjutim, uozbiljimo se, Zvijeda je prosle godine igrala u 1. ligi Federacije i da sada imaju igraca zrelog za utakmice sa evropskim prvacima?

Sta ce se desiti do subote, ne znamo ali cinjenica je da je situacija sa Spahicem koji je "zreo" za operacije i sa Nadarevicem koji je postedjen bio danasnjeg treninga vise nego zabrinjavajuca za sve one koji prate ovu repku. Da li ce Ciro pokusati da sa tri igraca pozadi pokrije prostor ispred naseg gola ostaje da se vidi a u tom slucaju svim kladionicarima toplo preporucujemo da igraju na vise od 2,5 gola na ovoj utakmici.

Zanimljiv je i Cirin stav prema Hrgovicu za kojeg kaze da nije u takmicarskoj formi i da zato ne racuna na njegove usluge. Istovremeno u trupi za kvalifikacione meceve ima igrace poput Husejnovica, Pjanica i Rahimica, igrace za koje moramo priznati da nisu standardni u svojim timovima i igraju jako malo. Hrgovic je, ako nista drugo, makar standardan u Dinamu i to bi valjda trebala biti dovoljna preporuka svakom igracu pogotovo Mirku koji je ovoj reprezentaciji, s obzirom na manjak kvalitetnih lijevaka, prijeko potreban. No, svi su izgledi da dupli arsini vaze kod "naseg zemljaka" Cire i da u "slucaju Hrgovic" nesto smrdi..

Da li cemo opet na terenu imati 3 plejmejkera kao i protiv Bugarske ili ce Ciro zaigrati sa dva "teretnjaka", Damjanovicem i Rahimicem i time zrtvovati Ibricica? Da li ce na lijevom boku zaigrati mladi i poletni Salihovic ili rutinirani Krunic? Da li ce Muratovic biti taj koji ce dobiti sansu na sredini terena? Odgovore na ova pitanja zna samo jedan covjek, zove se Miroslav Blazevic, ima 73 godine, zivi od stare slave i misli da je nenadjebiv..

 BHFPress