Tabor BiH napala stomačna gripa

Najbolja muška košarkaška reprezentacija danas putuje na završni turnir u Tursku pred nastup u septembarskim kvalifikacijama za “Eurobasket 2009” u Poljskoj. Momci Mensura Bajramoviæa su u pripremnim utakmicama pokazali dosta oscilacija, ali se svi nadaju da æe se pred meèeve sa Irzaelcima, Èesima i Britancima neke stvari popraviti.

– Napredujemo postepeno i to je ono što nas mo¾e radovati. Ovi turniri æe nam poslu¾iti za uigravanje i naravno da popravimo neke greške kako nam se ne bi ponavljali u kvalifikacijama. Imamo problema u nekim elementima igre, ali je ovo još pripremna faza u kojoj je to normalno – veli bh. reprezentativac Kenan Bajramoviæ.

Grupa u kojoj æe reprezentacija BiH igrati septembarske kvalifikacije dosta je te¾a nego ona u kojoj je bio Portugal, koji nas je koštao nastupa na prošlom EP. Pred Efes kup turnir bh. reprezentativci imaju malih zdravstvenih problema, ali valjda do poèetka kvalifikacija neæe biti problema.

– To je iza nas i siguran sam da æemo u ove kvalifikacije uæi puno ozbiljnije. Grupa nam jeste teška, ali mi imamo samo jedan cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Ono što nas sada malo zabrinjava je stomaèna gripa koju je dobilo nekoliko reprezentativaca. No, ja vjerujem da æe naši doktori pomoæi igraèima koji imaju problema sa stomakom – govori Bajramoviæ.

 

As