Danas počinje EP kadeta B divizije u Sarajevu

ImageBiH na otvaranju protiv Islanda

Na Evropskom kadetskom košarkaškom prvenstvu uèestvuju 23 ekipe, a utakmice æe se igrati u sportskim dvoranama na Mojmilu, Ilid¾i i Lukavici

U Sarajevu æe danas sveèanom ceremonijom otvaranja poèeti Evropsko košarkaško prvenstvo B divizije za kadete. Uèestvovaæe 23 ekipe evropskih dr¾ava, meðu kojima i Bosna i Hercegovina. Svoj prvi meè bh. nade igraju veèeras protiv odgovarajuæe selekcije Islanda.

„Island nam je velika nepoznanica. Zaista ne znamo mnogo o toj reprezentaciji, tako da je jako teško nešto prognozirati, barem za sada. Ipak, oèekujem pobjedu, jer se sasvim sigurno ne radi o nekoj jaèoj selekciji. Nadam se da æe BiH, zajedno sa Crnom Gorom iz naše grupe obezbijediti plasman u naredni krug takmièenja, premda ni jednog trenutka ne bi smjeli potcijeniti Islanðane“, kazao je selektor bh. nacionalnog kadetskog tima Goran Šehovac, odnedavno pomoæni trener u KK Bosna ASA BH Telecom.

Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi B zajedno sa Islandom, Crnom Gorom, Danskom, Holandijom i Austrijom.

Selekcija BiH na EP-u æe nastupiti u slijedeæem sastavu: Èajiæ, Maksimoviæ, Iviæ, Vuèiæ, Pegagiæ, Mièiæ, Balta, Latifagiæ, Miletiæ, Petroviæ, Drina i Mujiæ.

Na Evropskom kadetskom prvenstvu uèestovaæe 23 ekipe, koje æe biti podijeljene u èetiri grupe, tri grupe od po šest ekipa i jednu grupu sa pet momèadi. Susreti æe se igrati u sportskim dvoranama na Mojmilu, Ilid¾i i Lukavici.

Sveèano otvaranje je veèeras u 19 sati u dvorani „Ramiz Salèin“ na Mojmilu, a svoj susret BiH igra u 20 sati takoðer u dvorani na Mojmilu.

oslobodjenje.ba