Totalni krah "Dominković & Co" tima

ImagePrivatna fudbalska reprezentacija „Dominkoviæa & co“, na èiju klupu je spletom okolnosti, kao vršilac du¾nosti, sjeo Denijal Piriæ, nalazi se u totalnom rasulu!

Uoèi sutrašnjeg okupljanja, koje je planirano u ilid¾anskom hotelu Hercegovina, Piriæ i njegov krnji struèni štab (Kemal Alispahiæ nije ¾elio biti pomoænik) nemaju sliku koji æe se sve igraèi pojaviti na prozivci, a još je manje izvjesno ko æe 1. juna istrèati na teren stadiona Bilino polje i suprostaviti se Azerbejd¾anu.

Kao što smo pisali, odavno su dolazak okazali Kenan Hasagiæ, Almir Tolja, Saša Papac, Elvir Rahimiæ, Zvjezdan Misimoviæ, Admir Vladaviæ, Branislav Kruniæ, Miralem Pjaniæ, a popisu „neposlušnih“ pridru¾ili su se i Samir Merziæ, D¾emal Berberoviæ, Emir Spahiæ, Safet Nadareviæ, Branimir Bajiæ, Sanel Jahiæ, Senijad Ibrièiæ, Darko Maletiæ, Dario Damjanoviæ, Edin D¾eko i Mirko Hrgoviæ. Kako smo uspjeli saznati otkaze su pripremili i Boubacar Dialiba, Sejad Salihoviæ i ®elimir Terkeš.

Nije potrebna nikakva matematika da se izraèuna kako æe Piriæ ostati bez ijednog od 22 igraèa sa prvobitnog spiska, kojeg je uzgred saèinio smijenjeni Meho Kodro!

Stoga su u savez posegnuli za alternativnim riješenjima. Pozivi su prvo upuæeni internacionalcima Alenu Škoru, Veldinu Muharemoviæu, Vedadu Ibiševiæu, Dragana Blatnjaku, Alen Avdiæ…, koji su bez razmišljanja odgovorili sa „NE“. Posljednji adut, „Dominkoviæa & co“ je mlada reprezentacija, te igraèi iz domaæeg prvenstva. Kako smo uspjeli saznati „pozivnicu“ za Bilino polje su dobili gotovo svi igraèi iz mladog tima (Jasmin Buriæ, Ibrahim Šehiæ, Mehmedalija Èoviæ, Kenan Èejvanoviæ, Boris Pand¾a, Admir Aganoviæ, Elvir Èoliæ, Semir Štiliæ, Haris Hand¾iæ, Edin Cocaliæ…), ali se i veæina njih neæe pojaviti na okupljanju, odnosno na utakmici u Zenici.

Posljednjim dešavanjima dovedeno je u pitanje i odigravanje meèa u Zenici, obzirom da je pitanje hoæe li Piriæ uspjeti okupiti dobvoljan broj igraèa. Mo¾da „struènjaci“ iz Predsjedništva i Izvršnog odbora NS/FS BiH imaju riješenje. Ne sumnjamo u njihove sposobnosti! Ako su smislili kako æe smijeniti Kodru, vjerujemo da æe i sada reagovati na najbolji moguæi naèin, pa po cijenu da i sami obuku dresove i na terenu poka¾u svoje fudbalsko znanje, jer oèito je da su Dominkoviæ, Èolakoviæ, Èeko, Ušanoviæ… najpametniji!

sportsport.ba