Mo¾emo parirati Poljskoj, trebamo pobijediti Azerbejd¾an

ImageNapadaè bh. reprezentacije Edin D¾eko smatra da æe prijateljski susreti protiv Poljske, 27. maja u … Njemaèkoj i sa Azerbej¾anom, 31. maja u našoj dr¾avi, biti prave provjere za najbolju selekciju BiH. On ¾eljno oèekuje novo okupljanje reprezentativaca BiH, bez obzir na odmor koji æe imati nakon završetka naporne sezone u Bundesligi.

 

 

 

Poznajem Poljake jer pratim njihove nastupe u kvalifikacijama za velika takmièenja. U Wolfsburgu sa mnom nastupa i vezni igraè Jacek Kr¾inocek, a poznati su mi kvaliteti Smolareka. Utakmica sa Poljskom æe se igrati na neutralnom terenu. Mislim da se mo¾emo suprotstaviti renomiranom protivniku i nadam se povoljnom rezultatu. Dobro je da se meè protiv Azerbejd¾ana igra u BiH. Trebali bismo pobijediti u ovom duelu. Azerbejd¾an je rival koji je slièan Armeniji sa kojom æemo odmjeriti snage u kvalifikacijama za Svjetko prvenstvo 2010“, izjavio je D¾eko, koji je zadovoljan igrom protiv Makedonije (2:2) u kontrolnom susretu, odigranom u Zenici. D¾eko ka¾e da je Wolfsburg slabo odigrao protiv Nurnberga u gostima i da je zaslu¾eno pora¾en.

„Kod rezultata 0:0 promašio sam priliku iz koje sam morao postiæi gol. Na proljeæe se nisam upisao u strijelce. Gol me jednostavno neæe, a namjestio sam èetiri pogotka saigraèima. Nurnbergu je gorilo pod nogama i bio je bolja ekipa.“

U narednom kolu Wolfburg je u nedjelju gost Bayera iz Leverkusena nakon èega doèekuje Bayern.

Bayer se bori za plasman u Ligu prvaka, dok smo mi sa dva posljednja uzastopna poraza smanjili izglede u trci za Kup UEFA. Nastojaæemo popraviti dojam u Leverkusenu, mada smo svjesni da æe biti teško. Neæemo se unaprijed predati. Nadam se da æe Bayern veæ u narednom kolu osigurati titulu prvaka, prije gostovanja Wolfsburgu. Igramo bolje protiv kvalitetnijih timova, pa æemo u duelu sa Bayernom iæi na pobjedu. ®elimo im vratiti dug za dva poraza, u prvenstvu i Kupu Njemaèke, oba puta u Minhenu.

D¾eko je postigao pet golova u jesenjem dijelu Bundeslige. Prema njegovom mišljenju, Wolfsburg je tada izgubio dosta bodova, ali æe se u preostalih pet kola boriti za izlazak na meðunarodnu scenu.

sportcentar