Misimoviæ:Neæu vi¹e igrati za BiH

ImageNeæu više igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, istakao je ekskluzivno za www.sportsport.ba Zvijezdan Misimoviæ.

Misimoviæ je prije nekoliko minuta poslao pismo u NS/FS BiH u kojem je istakao kako više nije u moguænosti igrati za naš nacionalni tim.
„Napisao sam kako imam problema sa zdravljem, te da ne mogu adekvatno odgovoriti klupskim i reprezentativnim obavezama“, kazao je Misimoviæ za www.sportsport.ba.
Misimoviæ ka¾e i kako je ranije razmišljao o napuštanju dresa sa dr¾avnim grbom BiH.
„Odluku da više ne igram za reprezentaciju BiH donio sam u razgovoru sa porodicom. Ona je konaèna i definitivna! Nisam se èuo sa Kodrom ili bilo kim iz struènog štaba, a reprezentaciji ¾elim puno sreæe u narednim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali i svim narednim godinama. Bilo je lijepo igrati za svoju zemlju, a sada æu svim srcem navijati za reprezentaciju BiH“, rekao je Misimoviæ.
U današnjem broju Stuttgarter Zeitunga objavljena je vijest pod naslovom „Zvjezdan Misimoviæ na listi ¾elja“, a informacija je potvrðena i na zvaniènom web site-u VFB Stuttgarta.
„Nemam pojma o tome. Ako su zainteresovani za moje usluge, sigurno æe stupiti u kontakt sa mojim klubom Nurnbergom i sa mnom. Vidjeæemo… Za sada sa Nurnbergom ¾elim izboriti opstanak u Bundes ligi, i to je jedino o èemu u ovom trenutku razmišljam“, naglasio je Misimoviæ za www.sportsport.ba.

 sportsport.ba

Prenosimo Vam vijest sa oficijlene stranice Zvjezdana Misimoviæa gdje se obraæa svojim fanovima i gdje im saopštava vijest o neigranju za  BH repku, vijest je na njemaèkom jeziku:

8.4.2008  Mein Rücktritt und die Gründe

Hallo liebe Fans,

in meiner heutigen Kolumne möchte ich euch mitteilen, dass ich mich dazu entschlossen habe, ab sofort nicht mehr für die Nationalmannschaft von Bosnien-Herzegowina zu spielen. Ich habe mir die Entscheidung reiflich überlegt und bin zu dem Entschluss gekommen, dass ein Rücktritt für mich der richtige Schritt ist.

In den letzten Monaten hatte ich sehr oft mit Verletzungen zu kämpfen. Die Doppelbelastung mit der Bundesliga und der Nationalmannschaft wurde dabei für mich oft zu einem Problem. Das hat dazu geführt, dass ich meinem Arbeitgeber, dem 1. FC Nürnberg, in den schwierigen Phasen dieser Saison oftmals nicht helfen konnte.

Ich möchte mich nun ganz auf den 1. FC Nürnberg konzentrieren und mit dem "Club" den Klassenerhalt schaffen. Das hat für mich oberste Priorität.

Nichtsdestotrotz werde ich mich immer an die schönen Zeiten erinnern, die ich mit der Nationalelf erlebt habe, und danke vor allem den vielen Fans des Landes, die mich immer sehr unterstützt haben.

In diesem Sinne alles Gute,

http://www.misimovic.de/?112A0A2753