Apel: Registruj se za izbore

Image Èlanovi BHFanaticos-a i posjetioci naše web stranice , 

Radi veoma teške politièke situacije u našoj jedinoj domovini, Bosni i Hercegovini, vodstvo BHFanaticos-a odluèilo je da se pridru¾i kampanji Svjetskog saveza dijaspore BiH, a u vezi prijave SVIH OSOBA koje ¾ele da prime formulare za registraciju za izbore.

Novi rok za prijavu je 16 april 2008. godine.


Molimo sve vas da u svojim porodicama, lokalnim zajednicama, klubovima, radnim mjestima i svugdje gdje se okupljaju Bosanci i Hercegovci, apelirate na što masovniji odziv na ovaj poziv. Samo na ovaj naèin æemo uèiniti da se konaèno prestane govoriti o kojekakvom referendumu za odcjepljenja manjeg bh. entiteta, jer dosta naših ljudi koji nisu registrovani imaju prijeratno mjesto prebivališta baš u ovom entitetu. Isto tako æe stotine hiljada VAŠIH glasova sigurno odluèiti da se u BiH izabere vlast koja æe konaèno raditi za dobrobit svoje dr¾ave, a ne smo za stranaèke i vlastite interese (bezobrazno velike penzije politièara kao i ogromne  paušale i plate – a sve pod krinkom „nacionalnog interesa“, korupcija, nepotizam, itd.) .

U nastvaku prosljedjujemo tekst Svjetskog saveza dijaspore BiH:  http://www.bihdijaspora.com/

Postovani prijatelji,

Upravo smo primili vijest iz Sarajeva da ocekivane izmjene u Izbornom zakonu jos nisu zavrsene, te samim tim i mi mozemo produziti nas rok za prijavu, na spisak osoba koje zele da prime formulare za registraciju za izbore. Novi rok za prijavu je 16 april 2008. godine.

MOLIMO Vas ako to vec niste uradili, posaljite slijedece podatke:
1) Ime i prezime svih punoljetnih osoba u vasoj porodici
2) Adresa gdje sada zivite
3) Maticni broj (ako ga imate ovo nam pomaze u radu)
4) Adresa u BiH, prije agresije na BiH

na email adresu

[email protected]

do 16 aprila 2008. godine

Nemojte biti nijemi posmatraci situacije u BiH, budite aktivisti za bolje
sutra, nista vas ne kosta a vas "glas" vrijedi zlata.

S postovanjem

Senada Softic-Telalovic
Predsjednica Svjetskog saveza dijaspore BiH

 

BHFanaticos