Danas poèinju mini pripreme

ImageDanas zvanièno poèinju mini pripreme za meè sa Makedonijom. Utakmica… sa Makedonijom pravi je debi Kodre i njegovog tima. Avantura u Japanu bila je komercijalnog karaktera, pa je selektor u Tokiu igrao sa šarolikom postavom, koja vjerovatno nikad više neæe igrati u istom sastavu.

Said Husejnoviæ novo je ime na spisku Mehe Kodre. Husejnoviæ je 'uskoèio' nakon otkaza Mirka Hrgoviæa. Pozivanjem Husejnoviæa, Kodro je najavio da æe itekako pratiti i nagraðivati najbolje igraèe iz Premier lige. Veæ za naredne akcije mo¾da æe u A timu biti Dialiba, Štiliæ, Cocaliæ, Rovèanin (treneri u struènom štabu o njemu govore u superlativima), Lukaèeviæ, Buriæ, Vidiæ, Jovanoviæ, Regoje, Kuduzoviæ, Èoliæ, Nikoliæ.

Selektor Kodro je na Pecari pratio meè Širokog brijega i Jedinstva. Selektor je i sa ostalih terena imao 'dojave'. Nije nemoguæe da se reprezentaciji prikljuèi neko od igraèa Èelika, buduæi se meè sa Makedonijom igra u Zenici. Kako selektor kuburi sa ljevacima, Josip Lukaèeviæ je najbli¾i Kodri.

U ponedjeljak æemo imati relaksirajuæi trening kako bi se igraèi opustili nakon utakmica tokom vikenda i puta do Sarajeva. U utorak æemo više pa¾nje obratiti na taktiku i strategiju za meè sa Makedoncima. ®elim pravi pristup i pobjedu – ka¾e Kodro.

 

sortcentar