Salihamid¾iæ jo¹ na èekanju

ImageMeho Kodro, selektor fudbalske "A' reprezentacije BiH, juèe nije mogao potvrditi da li æe Hasan Salihamid¾iæ, prvotimac slavnog torinskog Juventusa, ponovo obuæi dres sa dr¾avnim grbom naše zemlje.

Kodro je zajedno sa Elvirom Boliæem, svojim prvim pomoænikom, razgovor s popularnim Bracom obavio u èetvrtak u Torinu.

"Bili smo sa Hasanom, ali nismo previše prièali o njegovom povratku u reprezentaciju. Interesovalo nas je njegovo razmišljanje o svemu što se dešavalo u reprezentaciji dok je igrao. Sa druge strane, prenijeli smo mu šta se trenutno dešava i naše planove u vezi sa dr¾avnim timom. Imajuæi u vidu da nema ¾urbe za njegovo konaèno izjašnjenje o povratku u èetvrtak na tome nismo ni insistirali", bio je "zakopèan do grla" Kodro.

Selektor nije ¾elio "otkrivati" detalje razgovora, uz opasku da su "njegove stvari" zbog èega je napustio reprezentaciju i da bi to trebalo pitati Salihamid¾iæa. Kodro nije bio konkretniji ni na pitanje da li su on i njegovi saradnici spremni "otkloniti" prepreke zbog kojih je Braco okonèao reprezentativnu karijeru:    

"Vrijeme æe pokazati hoæemo li u tome uspjeti."

Tokom boravka u Italiji èlanovi našeg struènog štaba sastali su se i sa Zlatanom Muslimoviæem, prvotimcem Atalante.

"Pratili smo trening Atalante i nakon toga smo imali izuzetno pozitivan razgovor s Muslimoviæem. On je izrazio ¾aljenje što nema veæu minuta¾u, ali je to vjerovatno taktika trenera i tu ne mo¾e ništa promijeniti", naglasio je Kodro.

Selektor i njegov pomoænik sinoæ su pratili Vedada Ibiševiæa i Sejada Salihoviæa, koji su u dresu Hofenhajma ugostili Frajburg, a danas æe u Leverkuzenu pratiti meè Bajer – Šalke 04.

"U Leverkuzenu æe nas 'ugostiti' Sergej Barbarez, a moguæe je da se sastanku prikljuèi još nekoliko naših igraèa koji nastupaju u Njemaèkoj. Zlatan Bajramoviæ vjerovatno neæe doæi jer æe još nekoliko dana provesti u bolnici, ali mi je u telefonskom razgovoru rekao da je operacija palca noge prošla dobro i da se uspješno oporavlja", zakljuèio je Kodro. 

nezavisne