Mladi karata¹i BiH nastavili s uspjesima

ImageÈelnici Karate saveza BiH èestitali su mladim reprezentativcima BiH na uspjehu na EP u Trstu gdje su osvojili šest medalja.

Najviše uspjeha imao je kadetski reprezentativac Haris Sujkoviæ koji je u kategoriji do 75 kilograma osvojio naslov viceprvaka Evrope dok su Muhoviæ i Vukoviæ osvojili bronzane medalje.

Selektor kadetske reprezentacije BiH Ramiz Potur izjavio je da je ova reprezentacija nastavila s uspjesima na velikim takmièenjima, izrazivši nadu da æe i dalje mladi karataši BiH osvajati medalje.

"U Trst smo otišli s pet kadeta i osvojili tri medalje. Mislim da imamo veliki potencijal, a nadam se da æe ovi mladiæi i kao juniori i seniori bilje¾iti dobre rezultate. Nadam se da neæe do¾ivjeti sudbinu višestrukog prvaka BiH Nermina Potura koji i pored sjajnih rezultata nije pozvan u juniorsku reprezentaciju“ , izjavio je Potur.

Srebrenu ekipnu medalju osvojila je ¾enska juniorska reprezentacija BiH dok su se juniori okitili bronzanim odlièjem.

Miroslav Klepiæ, selektor muške juniorske reprezentacije BiH, izjavio je da su njegovi takmièari prvi koji su Bosni i Hercegovini donijeli evropsku medalju u juniorskoj konkurenciji.

Na opasku kolege Ramiza Potura o nepozivanju njegovog sina Nermina u ekipu, Klepiæ je izjavio da je smatrao da u Trst vodi trenutno najbolju ekipu, navodeæi da su takmièari svojim rezultatima opravdali ukazano povjerenje.

Generalni sekretar Karate saveza BiH Dragoslav Dojèinoviæ naglasio je da su mladi bh. takmièari nastavili s uspjesima njihovih prethodnika, izrazivši nadu da æe i u buduænosti ostvarivati još bolje rezultate.

FENA