Nikad nismo bili jaèi

ImageNakon trodnevnog odmora rukometna reprezentacija BiH danas nastavlja s pripremama za kvalifikacije za SP 2009. u Hrvatskoj. Bh. vrsta protekli tjedan je osvojila drugo mjesto na Yelow cupu u švicarskom Winterthuru, a Demiroviæevi izabranici zadovoljni su uèinkom od dvije pobjede (Tunis, Švicarska) i jednog poraza (Portugal).
“Mo¾emo biti zadovoljni drugim mjestom. Pora¾eni smo od Portugala, ali kad se uzme u obzir da smo èitav dan putovali, a potom naveèer igrali, onda je normalno da doðe do pada. Druge dvije utakmice odigrali smo na oèekivanoj razini. Po meni, najbolju partiju pru¾ili smo protiv Tunisa”, kazao je Adnana Harmandiæ, srednji vanjski bh. vrste.

Utakmice s jakim protivnicima

Harmandiæ je zbog poznatih problema sa sarajevskom Bosnom propustio nekoliko utakmica pred kraj prvog dijela sezone. Nedostatak igranja odrazio se na njegovu formu:
“Imao sam na poèetku priprema malo problema jer nisam dugo radio s loptom. Rame me poèelo boljeti pa protiv Portugala nisam mogao šutirati, ali polako se vraæam i do poèetka kvalifikacija æu, vjerujem, biti spreman.”
Veæ danas reprezentacija se seli u Ljubljanu gdje æe na Cro-Slo kupu odmjeriti snage s Hrvatskom i Slovenijom. A potom slijede kvalifikacijski izazovi s Finskom i Litvom.
“Trebaju nam utakmice s jakim protivnicima poput Hrvatske i Slovenije. Veæ smo pokazali da mo¾emo ravnopravno igrati s jaèim momèadima i što više takvih utakmica, to bolje za nas.”
Litva i Finska?
“Nikad ne podcjenjujem nikoga, tako ni Litvu i Finsku. Ali mi nikad nismo bili jaèi.”
Rukometna reprezentacija BiH jedna je od onih koje protekle dvije godine idu uzlaznom putanjom. Izbornik Halid Demiroviæ uspio je pronaæi model rada koji zasada funkcionira dobro, a momèad je pod njegovom palicom dobila glavu i rep.
“Mislim da je stanje oko reprezentacije danas puno sreðenije nego ranije. Imamo èesta okupljanja koja su nam prije nedostajala, stalno se uigravamo i napredujemo. Kostur momèadi je tu, kvalitetno se nadograðuje i svi zajedno èinimo dobru reprezentaciju koja æe, nadam se, postati još bolja”, završio je Harmandiæ.

Dnevni List