BHF – BH novinari

Image 26.12.2007 poèeo je èetvrti po redu Novogodišnji malonogometni turnir "Visoko 2007" na kojem uèestvuje 20 ekipa. Sutra (Nedjelja 30.12.2007)  sa poèetkom u 17:30 u Visokom KSC Mladost odigraæe se revijalna utakmica izmedju BHFanaticosa i BH novinara za koje æe igrati novinari iz svih najveæih BH. medijskih kuæa.

Što se tice selekcije BHFanaticos, ona je sastavljena u zadnjem momentu jer su nas organizatori turnira iznenedili ovim nama veoma dragom pozivu.

Naime u rekordnom vremenu, na 2 razlièite strane naše nam lijepe BiH, organizovana su dva termina kako bi se selektori i pomoænici uvjerili u formu navijaèa/igraèa.

Regija Sarajevo nije zadovoljila kriterije selektora, razlog je alkohol, nikotin i ostala nedozvoljena sredstva kojim se dopinguju pozvani inavijaèi/igraèi, tako da je selektor bio primoran dovesti jedno pojaèanje iz Holandije.

Što se tièe sjevereoistoène Bosne, te pripreme su zadovoljile prvog i jedninog pomoænika selektora. Kao što znate nacionalni kljuè i razno razni lobiji nisu ometali rad selektora i pomoænika.

Donosimo vam exluzivni razgovor sa selektorom selekcije BHF.

Selektor na slatkim mukama

Nakon pripremne utakmice regije sjeverna Bosna za utakmicu BHF-Novinari, selektor sjeverne regije nije krio zadovoljstvo :

– Moram reci da sam veoma zadovoljan. Igraci su pokazali volju i zalaganje te uz njihovo tehnicko znanje bilo je logicno da nam se nametne par veoma dobrih igraca.

Na nase pitanje o odredjenim otkazima koji su se desili neposredno pred trening selektor nam je rekao :

– Pazite, takve stvari se uvijek desavaju. Neko ne moze, neko nece, neko zaboravi, sta cete, jebaji ga. Necu ja sad nikoga prozivati i kriviti….TECO…ma ne, necu sad imena govoriti….MASA….ali usljed ovih otkaza priliku su dobili neki novi mladici koji su aposlutno opravdali moje povjerenje.

Selektor na slatkim mukama

Zanimalo nas je da li je selektor uspio odabrati odredjeni broj igraca i koja su to imena.

– Nakon zavrsenog treninga i obavljenog razgovora sa duhovnim vodjom Apachom kao i sa vrhovnim selektorom sa kojim sam bio na stalnoj telefonskoj vezi dobio sam saglasnost da odaberem 5 igraca koji ce uci u sastav naseg tima za nedeljni mec u Visokom. Taj odabir smo napravili u lokalnoj kafani gdje su svi kandidati imali pravo rijeci. Nisu stedili rjeci hvale za svoje suigrace pa sam bio stavljen na slatke muke koga i kako da odaberem. Prvi problem mi je rjesio nezamjenjivi vezista Coze iz Srebrenika koji je, usput receno platio cugu, kojeg sam sasvim slucajno stavio prvog na spisak.
Obzirom da je mjesto prvog golmana bilo rezervisano za Tecu koji se nije mogao odreci skole, na spisak se nametnuo brcak Jasmin sa svojim sjajnim odbranama i pravovremenim izlascima sa gola.
Sredinom terena je dominirao tandem Mire-Armin koji, uz jos malo koordinacije mogu donijeti znacajnu prevagu na sredini terena.
U samom spicu nisam imao dileme niti jednog trenutka. Od samog pocetka treninga jedno ime je bilo broj 1 – Zuco. Odlicna kontrola lopte, uvaljivanje, kvalitetna pas igra, jednom rjecju nezamjenjiva karika jednog tima.

Pojavile su se glasine o odredjenim mutnim radnjama i nemoralnim ponudama za mjesto u timu. Mozete li nam reci nesto vise o tome?

– Nazalost, bilo je i takvih situacija. Momci su mi nudili mobitele, radio-CD-ove, na poklon sam dobio cak i kljuceve od jednog Golfa. Ipak, ostao sam dostojanstven i bez obzira sto su mi navedene poklone nudili Mire i Jasmin oni su svoje pozicije izborili iskljucivo dobrom igrom….a dobar je i mobitel, ocam'…. Naravno, publika ce biti u mogucnosti i da pogleda video-snimak sa naseg treninga gdje ce se moci uvjeriti u kvalitet odabranih igraca.

Rijec dvije o organizaciji

Selektor je iskoristio priliku i da pohvali naseg domacina, ekipu iz Srebrenika za organizaciju treninga.

– Jednostavno moram pohvaliti i ekipu iz Srebrenika koja nam je bila sjajan domacin. Sala odlicna, malo pohladna al' jebaji ga, Decembar je. Smjestaj u hotelu perfektan, ambijent prekrasan, snijezna idila….jednostavno, uslovi za pozeliti.

Nama ostaje jos da se pojavimo na tribinama dvorane u Visokom u Nedelju 30.12.2007. i da odabranoj selekciji pruzimo maximalnu podrsku, do jaja.

N.N.