Osim i Odoviæ zajedno na klupi reprezenatcije

ImageU konkurenciji su ipak i svi ostali ranije spominjani kandidati Bogdan Èeko, èlan predsjedništva N/FSBiH, kazao nam je kako je svaki èlan rukovodstva bh. kuæe nogometa zadu¾en za razgovor sa potencijalnim kandidatima za selektorsku funkciju.

Iako se u medijima govori kako je spisak kandidata smanjen, Èeko je otkrio za Osloboðenje kako je predsjedništvo tek pokušalo smanjiti spisak, te da niko nije otpao.

“Nude se mnogi, ali ne mo¾e svako ni biti selektor“, smatra Èeko i dodaje: “Ostalo je u opticaju 7-8 imena, ali svi oni moraju poslati dokumentaciju u Savez, kako bi mogli razmatrati o njima.

"Poèev od Ba¾dareviæa, pa ostalih. Što se mene tièe kandidat je i Had¾ibegiæ, bez obzira na to što je potpisao za Dijon, iako nam je to bila velika dilema.”

U medijima se pominje da se slovo svelo na šest kandidata, meðutim, imena su kontradiktorna. Takoðer, pominje se da u posljednji krug izbora nije ušao Amar Osim, nekadašnji trener ®eljeznièara i japanskog Jeff Uniteda, kojeg je upravo Èeko predlagao.

“Mene je Predsjedništvo zadu¾ilo da razgovaram sa domaæim imenima i slobodno mogu reæi da je Amar Osim i dalje kandidat za selektora. Zapravo, on i Milomir Odoviæ u tandemu.Nisam imao priliku još s njim razgovarati, ali definitivno nije otpao“, priznao je Bogdan Èeko, èlan predsjedništva N/FSBiH, koje bi se u èetvrtak ponovo trebalo sastati, te odluèiti koja æe imena predlo¾iti Izvršnom odboru, koje zasjeda, podsjetimo, u petak, 28. decembra.

oslobodjenje.com.ba/radiosarajevo.ba