Oti¹ao jedan, do¹ao drugi

ImageProdaja igraèa najunosniji je posao, u ovoj sveopštoj bijedi i patnji, kakvu pro¾ivljavamo u BiH. Jedan od najvještijih mahera u ovim mutnim radnjama, svakako je Marjan Jeliæ, direktor Modrièa Maksime, koji je sveopšti bog u Modrièi.

Prije dvije godine, Modrièa je preko jednog menad¾era iz Srebrenika, prodala svog fudbalera Vasiljeviæa u Koreju, uz obešteæenje od 35.000 eura. Taj transfer je realizovan, a pare su stigle do Jeliæa, koji to nije polo¾io u klupsku blagajnu, nego u svoj d¾ep. Svjesni èinjenice da su to velike pare, Upravni odbor Modrièa Maksime uputio je zahtjev FSBiH, da tra¾e preko UEFA i FIFA pare od Korejanaca. Ubrzo je stigao odgovor da su pare uplaæene, a taj papir je završio pod kljuèem generalnog sekretara FSBiH Muniba Ušanoviæa.

Ovih dana u Modrièi borave i predstavnici SIPA ispitujuæi ovaj sluèaj. Brazilac Pereira je doveden da se operu pare, a ima mjeseènu platu od 900 eura,a njegovo obešteæenje na kraju polusezone iznosi 90000 maraka, a na kraju sezone 150000 maraka.

Golgeter Stevo Nikoliæ trebao je ljetos da ode u Kajzerslautern i bilo je sve dogovoreno sa novim klubom, igraèem i menad¾erom. Do prelaska nije došlo jer je Marjan Jeliæ, brat pokojnog predsjednika FSBiH Milana Jeliæa, bez ièijeg znanja, ovlastio nekog menad¾era da zastupa sve igraèe Modrièa Maksime, pa Nikoliæ mora èekati ljeto kad mu istièe ugovor.

Modrièi je strogo zabranjeno postavljati bilo kakva pitanja u vezi transfera a kamo li tra¾iti novac, kada se u ovom klubu mnogo što ne smije znati… Koliko se kome isplaæuje, koliki su ugovori i da li se poštuju. Na proslavi jesenje titule predsjednik kluba ®arko Vujnic i još jedan èlan upravnog odbora nisu pozvani jer direktor Marjan Jeliæ sprema èistku od onih koji mnogo znaju a neæe i ne smiju da prièaju jer im se prijeti èak i fizièki.

Da li je ovo poèetak kraja jednog uzornog sportskog kolektiva koji zbog opstrukcije, te identifikacije sebe sa svim onim sto se do sada dogodilo klub gura u propast. Zato treba snage i hrabrosti i sve objelodaniti bez obzira o kome se radi, a generalni sekretar Ušanoviæ ne treba da dr¾i ništa u tajnosti nego dokumenta staviti na uvid.

Ovdje ne treba komentar da se vidi o kakvom se èovjeku radi jer mnogi se pitaju u Modrièi otkud Marjanu Jeliæu stan, auto, kafiæi i još mnogo toga kada je do juèe bio obièni radnik na benzinskoj pumpi.O svemu ovome treba da zna fudbalska javnost, jer je ovo samo mali djeliæ aktivnosti ovog mešetara. Kada doðe vrijeme doæi æe na red i rad Marjana Jeliæa.

sportin.ba