Ostaæu Selektor

 

ImageIako su sve glasnije spekulacije o njegovoj smjeni, izbornik (još uvijek) nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzuroviæ vjeruje da æe Izvršni odbor 17. prosinca biti na njegovoj strani.
“Ne mogu ništa reæi osim da sam izbornik i da imam ugovor 1+2 godine s Nogometnim savezom”, kazao je Muzuroviæ.
Mislite li da æete biti izbornik i nakon 17. prosinca?
“Da. Mislim da æu ostati izbornik iz razloga jer sam uradio ono što se od mene na poèetku mandata tra¾ilo. A to je da napravim dobru bazu igraèa za kvalifikacije za SP 2010.”.
Ali imena vaših nasljednika sve se više spominju. Te informacije cure iz Saveza.
Ono što pojedini novinari pišu ne zanima me jer pišu takve stvari zato što nismo radili onako kako su oni htjeli dirigirati. Èim ne igraju ‘njihovi’ igraèi, odmah ništa ne valja”.

Na pravom sam putu

Èinjenica je da niste imali dobre rezultate. Tri poèetne pobjede, a potom šest uzastopnih poraza.
Ne bje¾im od toga, ali pitanje je što je dovelo do pada. Puno je stvari koje su utjecale na takav rezultat. Zar sam ja, recimo, mogao utjecati na suðenje u Maðarskoj?! Tu utakmicu smo odigrali odlièno, ali nismo mogli protiv suðenja. Uostalom, i vi dobro znate da od mene nisu tra¾eni rezultati, nego pravljenje momèadi za iduæe kvalifikacije”.
Mislite li da ste napravili tu momèad?
Da. Na pravom sam putu da napravim zdravu momèad sposobnu za dobar rezultat i vjerujem da æu nastaviti s tim mladiæima raditi i u buduæe. Imamo dobar spoj mladosti i iskustva. Igraèi kojima sam ukazao povjerenje zaslu¾uju pa¾nju”.

Nitko nije utjecao na moj izbor

Èesto se u kontekstu bh. vrste spominje “guranje” igraèa u dr¾avni tim pod utjecajem raznih menad¾era. Jeste li se kao izbornik suoèili s tim problemom?
“Na mene nitko nije utjecao. Igraèe smo birali ja i moji suradnici iz struènog sto¾era”.
Je li u reprezentaciji prisutna loša atmosfera? Nekoliko proteklih utakmica igraèi su djelovali potpuno demotivirano na terenu.
Ne. Meðu nama u reprezentaciji, trenerima i igraèima, uvijek je vladala dobra atmosfera koju nitko nije narušio. Oko reprezentacije je druga prièa. Otkako sam preuzeo izbornièku funkciju bio sam suoèen s lošom atmosferom oko reprezentacije. Mislim da je tu nedostajalo prave iskrenosti”.
Potpisnici?
“Nemam o toj temi trenutaèno što reæi. Osim kako nije fer da ja ‘iznosim’ potpisnike”.

D. Lukiæ dnevni list