Kome æemo vi¹e biti interesantni?

ImageNikada naše "A" i U-21 reprezentacije nisu do¾ivjele dva te¾a poraza od onih protiv Moldavije na Kosevu i posljednje na Malti, koji su ostvarili nasi U-21 reprezentativci. Martovska velika pobjeda u Oslu i dva junska trijumfa u Sarajevu kontra Turske i Malte nagovijestila su mnogo toga dobrog, ali kad je dosla jesen u kojoj smo trebali stisnuti gas, zadesili su nas "nokdauni" od kojih cemo se tesko oporaviti.

I dok porazi od Norveske u Sarajevu, te Maðarske i Turske nisu toliko ocajni, poraz od Moldavije svakako je najtezi poraz nase "A" reprezentacije u njenoj historiji, koji nam se nikako nije smio desiti. Odmah uz rame ovome rezultatu je zadnja blamaza Nikicevih izabranika na Malti, od reprezentacije koja je u svojoj historiji do tada ostvarila samo tri pobjede.

Ma koliko se igraci i selektori pokusali "oprati" od ova dva poraza, oni nemaju smisla ni mjesta, jer nakon ove sumorne jeseni, nasi igraci su u ocima evropskih klubova, menadzera predsjednika, direktora…, jako blijedi. Jer, ko izgubi utakmicu od Moldavije i Malte, znaci da ne moze igrati ni u nizerazrednim evropskim klubovima, tako da ce zasigurno sve vise opadati interesovanje za igrace iz BiH, a ocito da ce njihovi buduci nastupi u reprezentaciji imati sve manju vrijednost.

Dobro je poznato koliko nam je uspjeha na evropskoj i svjetskoj sceni potrebno, da bi iole popravili slab imidz nase bubamare. Evropske pobjede Sarajeva, Širokog…, te nasih reprezentacija u prethodnim ciklusima, privlacile su interesovanje evropskih klubova, pa smo na ovim duelima mogli vidjeti na desetine menadzera, skauta… Poslije ovakvih katastrofalnih reprezentativnih rezultata, tesko da cemo vise bilo kome biti interesantni.

sportcentar.ba