Ni¹ta od potpisnika

Imageselektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzuroviæ izdiktirao je imena 16 igraèa na koje raèuna u posljednjoj utakmici ovog, izgubljenog, kvalifikacijskog ciklusa, protiv Turske 21. novembra u Istanbulu.

Okupljeni novinari pomno su “naæulili” uši i èekali da izbornik proèita imena “pobunjenika”, kao što je prije nekoliko dana najavio, ali taj trenutak nisu doèekali…

“Bez obzira na trenutaènu situaciju, imam povjerenje u ovaj kadar. Otkako sam postao izbornik, veæina igraèa na koje raèunam za Tursku zaslu¾ila je moju pa¾nju”, kazao je Muzuroviæ i obrazlo¾io zašto nije pozvao Bajramoviæa, Papca, Hasagiæa i Spahiæa.

“Bilo bi nekorektno da sam za utakmicu u Istanbulu pozvao potpisnike pisma. Naravno, oni su dobro došli za iduæe kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. u kojima mo¾emo formirati jaku reprezentaciju. Moraju se obaviti razgovori s potpisnicima pisma i izgladiti stvari. Nisam skoro razgovarao s njima jer su kroz medije najavljivali da se ne bi odazvali pozivu u ovom ciklusu”.

Veliko je pitanje hoæe li Muzuroviæ dobiti priliku voditi reprezentaciju u iduæim kvalifikacijama. Izbornik se ne mo¾e pohvaliti naroèito dobrim rezultatima. Nakon tri startne pobjede uvezao je pet poraza u nizu i moguæe je da u prijateljskoj utakmici s Japanom, 30. sijeènja, na klupi bude netko drugi.

"Postupat æu kao izbornik jer imam ugovor. Poslije utakmice s Turskom podnijet æu izvješæe i kompletnu analizu o uèinjenom otkako vodim reprezentaciju, pa æemo vidjeti što æe Savez odluèiti”, kazao je izbornik.

Iako su odavno izgubljene šanse za neki dobar rezultat, Muzuroviæ je gostovanje u Turskoj ocijenio vrlo va¾nim.

“Svaka utakmica reprezentacije je va¾na i bez obzira na situaciju u skupini, oèekujem da kvalifikacije završimo korektnom igrom. Osvajanje jednog boda bi i te kako znaèilo za ostanak u treæoj skupini prilikom ¾drijeba u iduæim kvalifikacijama za SP”, izjavio je šef reprezentativne struke.

Na Muzuroviæevu popisu nalaze se samo igraèi koji igraju u inozemstvu, a nakon premierligaškog kola ovoga vikenda, izbornik æe pozvati još dva-tri igraèa iz Premier lige.

Bez Hrgoviæa i Èustoviæa

U Turskoj neæe biti dokapetana Mirka Hrgoviæa, koji je zbog crvenog kartona protiv Grèke ka¾njen s dvije utakmice neigranja, a na popisu nema ni Adnana Èustoviæa, napadaèa belgijskog Mouscrona, koji prema izbornikovim rijeèima, nije potpuno spreman nakon oporavka od ozljede zbog koje nije igrao ni protiv Grèke i Norveške.

Okupljanje 19. u Istanbulu

Izabrana vrsta okupit æe se tek 19. studenoga u Istanbulu, dva dana uoèi utakmice. Reprezentacija æe biti smještena u hotelu Sheraton, a igraèi æe do utakmice odr¾ati samo dva treninga.
“Nema potrebe da reprezentacija bude du¾e na pripremama i zbog toga æemo se okupiti u Istanbulu”, kratko je kazao Muzuroviæ.

 

Dnevni list