Koktel vijesti

ImageZlatan Bajramovic za Avazov Sport:

"Od povratka u drzavni tim nema nista jer se jos nisu stvorili neophodni uslovi za to. Nije do nas, svi znaju sta mi to zelimo a nista se jos nije promjenilo.."

Bajramovic je na jednom internet sajtu proglasen miljenikom navijaca odnosno "ratnikom utakmice" u jucerasnjem okrsaju protiv Chelsea-ija. Cinjenica da su Pander i Özil povrijedjeni govori da bi Zlatan trebao dobiti puno veu minutazu u iducih nekoliko kola..

CSKA Elvira Rahimica igrace u finalu kupa Rusije protiv Tomska tako da su velike sanse da nas internacionalac cetvrtu godinu za redom osvoji neku od titula sa CSKA-om…

Semir Dzombic, clan Basela i U19 reprezentacije BiH bi mogao ove zime promjeniti sredinu. Prema pisanju Sporta za njegove usluge se raspituje veliki Schalke 04.

"Ne znam nista o tome mada lijepo zvuci. Jedino je sigurno da na zimu mjenjam klub.."

Proslih par sedmica Nikola Nikic, selektor U21 selekcije i Abdulah Ibrakovic, skaut reprezentacije BiH, proveli su u Njemackoj u obilasku potencijalnih reprezentativaca BiH. Marko Marin (Borusija Mehengladbah), Mario Vrancic i Neven Subotic (Majnc) su bili na meti ovog dvojca no medjutim dobili su negativne odgovore do daljnjeg. Kako saznajemo, Marina vec vrebaju iz FS Srbije, Vrancic je U19 reprezentativac Njemacke a za Subotica se otimaju ameri i crnogorci. Jedini pozitivan odgovor je stigao od Jasmina Fejzica, golmana Ajntrahta iz Braunsvajga koji se stavio na raspolaganje selektoru Nikicu.

Da li bi odgovori ovih mladih talenata izgledali drugacije da je ove igrace obisao npr dvojac Mehmed Bazdarevic i Safet Susic ili Dusko Bajevic i Faruk Hadzibegic? Uopste ne sumnjamo da bi…

Damir Memisevic, nekadasnji U21 reprezentativac BiH i bivsi igrac Werdera i Zeljeznicara, je sa svojim Terekom iz Groznog uspio izboriti ulazak u prvu ligu Rusije. Tacnije, u zadnjem kolu im treba pobjeda protiv ekipe koja se vec oprostila od "drugog razreda". Memisevic nije igrao zadnjih nekoliko kola zbog povrede zadnje loze a za Terek nastupa i Dejan Martinovic koji je prije igrao za Slaviju iz Lukavice..

Sa dva pogotka u proslom kolu protiv Spahiceve Lokomotive, Marko Topic se pobrinuo da da njegova Krila Sovetov i do godine igraju u najvisem rangu Rusije. Topic igra u izvanrednoj formi, u zadnjih pet kola postigao je cetiri gola i sigurno je jedan od najzasluznijih za Krilina "budjenje iz mrtvih".

"Umalo da nas Spaha izbaci iz lige (Spahic postigao vodeci pogodak za Lokomotivu) ali uspijeli smo preokrenuti rezultat u nasu korist. Ugovor mi istice u decembru i poslije sam slobodan igrac. Ne ostaje mi se ovdje iako mi nude "kule i gradove"..

Zlatanu Muslimovicu i dalje ne cvjetaju ruze u Atalanti. Nakon sto je ljetos doveden iz Udinezea bio je prepun rijeci hvale na racun kluba i trenera Del Nerija medjutim kada je pocela sezona stvari su se promjenile i nas internacionalac je u dosadasnjih 11 kola upisao 12 (dvanaest!) minuta. Ovog vikenda je po osmi put odgledao utakmicu s tribina a Atalantini ga navijaci smatraju "najvjernijim navijacem" jer je na tribinama svaku utakmicu.

Ako vratimo film unazad nekoliko mjeseci, kada su se igrale prijateljske utakmice prije pocetka sezone, Zlatan je, pun sebe kao i uvijek, ismijavao Zampagnu i kolege iz vrha napada koji su trpali mreze Crotonea i inih amaterskih ekipa. Cak je za jedan nas list izjavio "Lako je levatima trpati!" . Danas ti isti "punjaci levata" igraju dok Zlatan, s kacketom na glavi, s tribina posmatra desavanja na terenu.

Zelimir Terkes, prvi strijelac Zadra ove sezone, uskoro mijenja sredinu. Kako Sport pise, na meti je nekoliko ruskih prvoligasa sto u prevodu znaci da ce zavrsiti u drugoj ligi..

I za kraj jedna zanimljivost iz Premier lige:

NK Travnik je kaznjen sa 700 KM zbog povika protiv NS-a i Muniba Usanovica na utakmici sa Sirokim brijegom. WANTED! Broj ziro racuna NK Travnik da im se uplati odredjena suma za pokrivanje ove nepravedne kazne. Demokratija? Jes' kurac..

 

BHF Webteam