Rukometa¹i BiH brane naslov u ¹vicarskom Winterthuru

ImageMuška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 28. do 30. decembra uèestvovat æe na meðunarodnom turniru "Yellow cup" u švicarskom Winterthuru.

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karaèiæ na press konferenciji je kazao da su time definitvno otklonjene dileme, koje je uzrokovao poziv da u istom periodu naša reprezentacija igra na meðunarodnom turniru u Kairu.

Na "Yellow cupu" najbolji rukometaši BiH æe braniti titulu osvojenu prošle godine. Pored domaæina na turniru æe još igrati selekcija Tunisa, dok æe èetvrti uèesnik naknadno biti odreðen.

Nakon turnira u Winterthuru, u sklopu nastavka priprema za januarske kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, reprezentacija BiH æe još uèestvovati na turniru "Cro – Slo cup", koji æe se igrati od 4. do 6. januara naredne godine u hrvatskom Poreèu i slovenskom Kopru. Na turniru æe još igrati Slovenija, Hrvatska i Švedska.

Kvalfikacije za SP æe se igrati od 9. do 19. januara 2008. godine, a najbolji rukometaši BiH u okviru Pete grupe igrat æe sa selekcijama Litvanije i Finske.

Domaæi susreti igrat æe se u Sarajevu, s Finskom (11. januara), i u Gora¾du, s Litvanijom (19. januara).

 

fena